HTML

Tanulmány sugárút 9.

Elindultam egy úton. Néha rögösnek, néha simának, aszfaltozottnak tűnik. Remélem hogy sugárút ez, remélem hogy a város szíve felé vezet, ahol jelképes táblára nagy betűkkel az van írva: "Gyermekbarát Oktatási Centrum".

Friss topikok

  • priszcilla: Szia! Én úgy emlékszem hogy Rosenbergről ERIC-en találtam anyagot, de mindenképpen online adatbáz... (2009.05.04. 00:46) OTDK dolgozat I.
  • Csavarhúzós: Sőt tanároknál eleve annak tandíjkedvezmény, aki tanárnak is megy, mert sok a "szabad bölcsész", a... (2008.03.06. 00:01) (Kompetencia)fejlesztés a felsőoktatásban
  • Csavarhúzós: Nem csak az omló vakolatról van szó. Az iskolák informatikai felszereltsége többnyire siralmas. És... (2008.02.09. 09:32) Ki mit tud a digitális táblákról?
  • Vörös Erik: és utólag sem lesz gáz? (2008.01.24. 11:37) Nyilatkozat
  • priszcilla: Akkor megint kiderült, hogy a kérdés lényegét tekintve egyet értünk. :) Szerintem is szükség van a... (2007.12.14. 23:16) Lamperth Mónika és az új magyar abszurditás

Linkblog

2007.04.15. 01:46 priszcilla

Tehetséges, sikeres országot? Persze...

Sem Orbán, sem Szijjártó nem tett ki magáért különösen ma sem. Napom megkoronázásaként ezzel a cikkel találtam szemben magam.

Komolyan néha még el is kezdem sajnálni, hogy 2. lettem az OTDK-n ( I. & II. ) és így már nem kell szakdolgozatot írnom, mert nagyon komolyan pszichológiai tanulmányt lehetne írni a populizmusból. Hogyan lehet üres lózungokat bevetni úgy, hogy az egyszeri ember számára a hallottak/olvasottak a megfelelő manipulatív eszközökkel tálalva úgy tűnjenek, mintha jelentenének is valamit. Méghozzá valami igazán komolyat!

Mégis, ki ne akarna sikeres országban élni (khm.... Orbán mégis barátkozik Kókával?), ahol a valóságshow-k ideje lejárt és ahol a tehetséges fiatalok lehetőségeket kapnak innovációkra? (Ja, mert azt kifejezetten az aktuális politikai helyzetnek kell ám köszönni, hogy ha egy fiatalban megszületik valami kreatív ötlet egy már meglévő dolog/folyamat jobbátételére. Persze, logikus... egyfajta logikával... persze biztos a logika is politikafüggő...) Na és persze teljesen jogos és hiteles a Che Guevara-vádat Árpádsávos lobogók alatt előadni. (Vagy az a jobbik szélsőség?)
Csak könyörgöm, mit jelent az hogy sikeres országot? Milyen programot tudnak ezen szavak mögé tenni? Mert ha semmilyet, az félek, hogy kevés... Én komolyan nem értem, persze lehet hogy velem van a baj, hogy miért nem kötelesek tényekkel, érvekkel alátámasztani az elhangzottakat. Miért nem ismerhetünk meg már évek óta egyetlen valóban gazdaságosan kivitelezhető programot sem a FIDESZ pártelnökétől? (Program= kidolgozott javaslat valaminek a megvalósítására, nem pedig valaminek a megsemmisítésére. Azt hogy "nem", már a dackorszakban lévő 2,5 éves gyerek is sűrűn hajtogatni tudja, ugyanakkor az alternatívák felállításának képességével még nem rendelkezik...)

Bár azt hiszem pontosan értem, hogy miért lehet ma ennyire a tartalom nélküli kifejezésekkel is babérokat aratni. Többek között azért, mert az egyszeri ember egyszeri iskolába járt, ahol egyszeri módszerekkel arra tanították, hogy használni tudja a memóriáját hozzávetőlegesen kettő napig, viszont a tünékeny lexikai tudáson kívül sajnos más képességeket nem fejlesztett az a bizonyos iskola. Akkor lenne igazán sikeres ez az ország, ha az állampolgárok szövegértési képességeit az oktatási rendszer valóban jelentősen javítani tudná. Bár félő: akkor a FIDESZ, jelenlegi felállásában legalábbis, még a Parlamentbe sem jutna be.

2 komment

Címkék: fidesz siker populizmus lexikai tudás képességfejlesztés


A bejegyzés trackback címe:

https://tanulmanyut.blog.hu/api/trackback/id/tr4758730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoli (SSDB) · http://ssdb.blogter.hu 2007.04.16. 09:30:23

Sajnos, soha nem volt és soha nem is lesz olyan kongresszusi felszólalás vagy beszéd ami tényszerű célokat határozna meg, ilyen nem lehetséges. Szavak vannak, igéretek formájában ez meg a politikusok játszmája h abból mi kerül / nm betartásra. Ez a politika, semmi több, csak szemfényvesztés :)

priszcilla · tanulmanyut.blog.hu 2007.04.16. 10:28:32

Hmm....hát rendben, ez így van, csakhogy a politika eredeti célja az ország vezetése lenne, amit meg valós célokkal és azok elérésére valós tervekkel lehetne megvalósítani... Kár hogy azok az emberek, akik csak nagyokat mondani szeretnek, nem mentek inkább a szórakoztatóiparba
süti beállítások módosítása